La Moleta del Remei esta situada en un petit puig a la vessant sud de la Serra del Montsià. El poblat era un enclavament costaner estratègic d'intercanvi comercial entre el riu Ebre i la Mediterrània.
El jaciment, entre el segle VII i VI aC, fou un nucli de població que establi contactes amb els comerciants fenicis. Destruït per un incendi cap al 600 aC; entre el segle V-II aC, ja en el període ibèric, el poblat redueix el perímetre, reforça les muralles i es convertirà en el punt d’intercanvi i redistribució dels cereals de la zona interior i dels productes del mercat mediterrani. El seu sistema urbanístic de la Moleta es defineix per un nucli tancat amb carrers de circumval·lació, habitatges de planta rectangular adossats a la muralla i diversificació d'usos i del tipus d'espais.
El jaciment ha estat excavat, rehabilitat i adequat per a la visita pública. A l’entrada al recinte hi ha un espai didàctic on hi ha construïda, amb criteris d’arqueologia experimental, una casa ibèrica i dos tipus de forn. A la part superior del puig hi ha el jaciment on podem trobar explicacions puntuals dels diferents espais i un punt central on hi ha informació sobre diferents aspectes del món ibèric. Els materials que es van localitzar en les excavacions es poden veure al Centre d’interpretació de la Cultura dels Ibers-Casa O’Connor a Alcanar .