A Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), al cim d’un turó de la serra de Collserola es localitza aquest poblat de grans dimensions des del qual els seus habitants dominaven tota la plana vallesana, on es trobaven petits assentaments agrícoles que depenien del poblat.
El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver és un conjunt patrimonial clau per conèixer en profunditat la cultura ibèrica laietana. En el Museu s’exposen més de 500 objectes trobats a les excavacions arqueològiques, i al Poblat es poden veure més de 6.000 m2 de restes recuperades i tres edificis reconstruïts.
Ocupat entre el 550 i el 50 aC, Ca n’Oliver va ser un important centre d’acumulació d’excedent agrícola, que va ser la base d’un actiu comerç amb els pobles de la Mediterrània (cartaginesos, grecs i, més tard, romans). Ho testimonien el camp de sitges situat a l’exterior del poblat, i la quantitat i qualitat de materials d’importació localitzats.
La visita a l’exposició Cerdanyola, terra d’ibers és un viatge per descobrir qui eren els ibers, com vivien, com s’organitzaven i per què va desaparèixer la seva cultura. La passejada pel Poblat és una porta oberta al passat, a l’evolució d’aquest assentament ibèric i a la vida quotidiana dels ibers que van habitar aquestes terres.