Propostes i activitats per complementar la vostra visita al país dels indigets.
Visitar…
- El Parc Natural dels aiguamolls de l'Empordà, zona humida que abraça el curs baix dels rius Muga i Fluvià amb la presència de diversos estanys. Important reserva d'ocells aquàtics.
- La Serra de l'Albera, d’abundant bosc mediterrani amb pi i alzina i a les parts més altes, rouredes, fagedes i castanyers. Espècie autòctona de tortuga protegida. Diversos dòlmens.
- El Castell i jardí botànic del Cap Roig a Calella de Palafrugell espai de gran encant paisatgístic.
- Les illes Medes, a l'Estartit, formació càrstica amb grans cavitats i túnels rics en corall. Gran varietat d'ambients, espècies vegetals i animals. Un paradís ornitològic.
- El Massís del Montgrí, amb el castell inacabat del segle XII, coves prehistòriques i un imponent mirador sobre la costa i l'interior.
- El Cap de Creus, península escarpada de gran bellesa paisatgística.
- El jaciment arqueològic d’Empúries, porta d’entrada de les cultures grega i romana a la península.
- El Museu del Mar, els Jardins de Sant Clotilde i el Castell de Sant Joan, de Lloret de Mar.
- Visitar el MOLL Museu Obert de Lloret. L’inici de la descoberta té lloc al Museu del Mar, que juntament amb l’Oficina de Turisme esdevé la porta de benvinguda al Museu Obert de Lloret. El orígens de Lloret el trobem als poblat ibers del Puig de Castellet i el del Turó Rodó. Continueu amb el testimoni de l’època medieval a la nostra vila visitant el Castell de Sant Joan. Una empremta de l’art modernista visitant el casc antic de la vila i l’església de Sant Romà. El llegat dels indians a través de l’art funerari a través del cementiri modernista i la casa museu Can Font. L’essència del jardí noucentista que queda palès als Jardins de Santa Clotilde. Un mas amb molta història “Masia de Can Saragossa” on podrem trobar una exposició de les peces més singulars trobades a les campanyes d’intervenció als tres poblats ibers de Lloret: Montbarbat, Puig de Castellet i Turó Rodó.
Gaudir...
Dels diversos festivals d’estiu, la majoria a l’aire lliure:
- Els festivals de música clàssica a Cadaqués, Girona, Roses, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, Vilabertran…
- Els festivals de jazz als jardins del Cap Roig (Calella de Palafrugell) o a Castelló d'Empúries.
Tastar…
La cuina empordanesa -que ha tingut en Josep Pla un cronista extraordinari- és rica i variada: En destquen els plats mariners com el suquet de peix, la sípia amb pèsols, l'arròs negre, el pollastre amb escamarlans, el xanguet i tota la varietat d'espècies de la rica pesca local.Del porc cal esmentar el peus i les galtes amb cargols. Tenen molta anomenada les garoines de Palafrugell, la gamba de Palamós, l'arròs de Pals, el peix blau de Sant Feliu de Guíxols i les anxoves de l'Escala. A la Selva, i sobretot a l'interior, trobem una cuina més arrelada a la terra: l'escudella i carn d'olla, els cargols estofats amb cansalada, l'ànec amb peres o naps, l'escalivada, l'esqueixada, la carn de perol o les guatlles farcides.
Comprar…
- Terrissa popular, a Breda a la comarca de la Selva i a la Bisbal d'Empordà al Baix Empordà.
- Dolços i pastissos: els bunyols són un dels pastissos tradicionals -sobretot per setmana santa. A la zona interior cal esmentar la coca de llardons i el tortell de massapà.
- Pel que fa als embotits hi ha diverses varietats d'embotits cuits o bulls i la botifarra dolça fregida.